احکام نماز

ساخت وبلاگ
قبل از شروع به نماز باید مقدمات آن را فراهم کرد: ابتدا یا یا انجام می‌شود (برای تشخیص اینکه کدام را انجام دهیم لازم است به رسالۀ مراجعه کنیم) سپس با لباس مناسب و بدن رو به ( در ) می‌ایستیم.

واجبات نماز ۱۱ چیز است: ۱-، ۲- (ایستادن)، ۳-، ۴-، ۵-، ۶-قرائت و سوره، ۷-ذکر (مثل ذکر رکوع یا سجده)، ۸-، ۹-سلام، ۱۰-ترتیب، ۱۱-موالات (یعنی پی در پی بودن اجزای نماز).

پنج مورد اول نماز هستند که اگر انسان آن را عمداً یا سهواً به جا نیاورد نماز باطل می‌شود ولی در غیر رکن، تنها زیاد و کم کردن عمدی آنها باعث باطل شدن نماز می‌گردد.

نحوه نماز خواندن

مراحل نماز اینگونه است:

رکعت اول
  1. با آرامش رو به ایستاده و برای نماز نیت می‌کنیم. برای مثال: "دو رکعت نماز صبح به جا می‌آورم برای رضای خدا قُربة ً اِلَی الله"
  2. گفتن ، یعنی دست‌ها را تا مقابل گوش بالا برده و می‌گوییم: " اَللهُ أکبَر"
  3. خواندن و به دنبال آن، سوره کامل دیگری مانند .
  4. بعد از سوره به رفته و ذکر رکوع خوانده می‌شود: یک بار "سُبْحانَ رَبّیَ الْعَظیمِ وَ بِحَمْدِه" یا سه مرتبه "سُبْحانَ الله".
  5. بعد از رکوع، ایستاده و سپس به سجده می‌رویم. در سجده یک بار "سُبْحانَ رَبّیَ الْاَعلی وَ بِحَمْدِه" یا سه مرتبه "سُبْحانَ الله" گفته می‌شود. سپس سر از سجده برداشته و می‌نشینیم و پس از آن دوباره به سجده رفته و همان ذکر را تکرار می‌کنیم.
رکعت دوم
  1. بعد از سجدۀ دوم رکعت اول می‌ایستیم و دوباره و سوره می‌خوانیم.(مانند رکعت اول)
  2. پس از حمد و سوره، خوانده می‌شود. در قنوت می‌توان هر دعایی را خواند، مانند: "رَبَّنا آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّار".
  3. پس از قنوت به رکوع رفته و ذکر رکوع گفته می‌شود.(مانند رکعت اول)
  4. بعد از رکوع، ایستاده و پس از آن دو سجده به جای آورده می‌شود.(مانند رکعت اول)
  5. بعد از دو سجده در حالت نشسته خوانده می‌شود:
« اَشْهَدُ اَنْ لااِلهَ اِلاَّ اللّهُ وَحْدَهُ لاشَرِیكَ لَهُ، وَاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُه، اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد

بر این حقیقت گواهی می‌دهم که محمَد بنده و پیامبر خداست. پروردگارا بر محمد و آل محمد درود فرست.

»
  1. در نمازهای دورکعتی مانند ، پس از تشهد، نماز خوانده شده و نماز پایان می‌یابد:
« اَلسَّلامُ عَلَیْكَ اَیُّهَا النَّبِیُّ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَکاتُهُ، اَلسَّلامُ عَلَیْنا وَ عَلی عِبادِ اللّهِ الصّالِحینَ، اَلسَّلامُ عَلَیكُمْ وَ رَحْمَةُ اللّهِ وَ بَرَکاتُهُ

درود بر تو ای پیامبر، و رحمت و برکات خدا بر تو باد. درود بر ما و بر بندگان شایسته خدا باد. درود بر شما و رحمت خدا برشما باد.

»
رکعت سوم و چهارم

اگر نماز سه رکعتی (مثل ) یا چهار رکعتی (مثل ) باشد، بعد از تشهد در رکعت دوم برخاسته و به جای حمد و سوره، سه مرتبه خوانده می‌شود: سُبْحانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لاإلهَ اِلّا اللّهُ وَ اللّهُ أكْبَر (ترجمه: خداوند متعال پاک و منزه است و حمد و ستایش مخصوص اوست. معبودی جز او نبوده و بر همه چیز برتری دارد.)

بعد از آن به رکوع و سجده می‌رویم، اگر نماز سه رکعتی بود بعد از دو سجدۀ رکعت سوم، و گفته می‌شود ولی اگر نماز چهار رکعتی بود، بعد از سجده دوباره ایستاده و بعد از تسبیحات اربعه، رکوع، دو سجده و تشهد و در آخر سلام گفته می‌شود.

همگی دو رکعت دو رکعت خوانده می‌شوند(مگر رکعت آخر (نماز وِتر) و ).


معانى بلند عبارات و الفاظ نماز...
ما را در سایت معانى بلند عبارات و الفاظ نماز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mehrabkhoonin بازدید : 57 تاريخ : چهارشنبه 29 آذر 1396 ساعت: 1:31